Graellsia isabelae
Viu entre els 100 i els 1700 metres d’altitud, i segueix la distribució dels arbres nutricis de l’eruga: el pi rojal (Pinus sylvestris) i el pi negral (Pinus nigra). És d’hàbits nocturns i no s’alimenta quan és adulta; depèn de les reserves energètiques que ha acumulat durant la fase larvària. Al massís del Port, tot i que és ecassa, la podem observar-hi d’abril a juny.
Al maig copulen i la femella pon una mitjana de 100 ous. La vida dels adults no supera els 8 dies. I les erugues eclosionen als 18-30 dies. Aquestes passen per 3 estadis larvaris, fins que es transformen en crisàlide. En aquest estadi de crisàlide passen l’hivern, fins que arriba la primavera. En alguns casos, i per raons desconegudes, no surten del capoll fins a la segona primavera, després de la transformació en crisàlide.
Mascle, a dalt; femella, a baix
3 comentaris:
són unes imatges brutals! felicitats!
has pensat de posar algun comentari respecte a la llicència de les imatges? si són amb tots els drets reservats (copyright) o amb alguns drets reservats (creative commons)? t'ho dic més que re perquè són molt bones i hi ha molt de piratilla solt, i no ho dic pels blocaires, sinó pels diaris "seriosos".
Si vols fer servir una llicència CC la més utilitzada és la 2.5, en què permets a la gent que ho puga utilitzar sense ànim de lucre citant la teua autoria (per exemple, un blocaire pot utilizar la teua foto al seu bloc si posa que tu ets l'autor, però una revista en paper que es compra no)
M'alegra moltíssim aquest pas que has fet.
Quasi que s'aprecien millor que mai les imatges ,la qualitat és extraordinària.
Enhorabona i endavant.
Què et semblaria posar un link d'accés directe des de la web de l'EMD?.
Dolors
Enhorabona per el nou blog, que has creat,serà una manera de estar comunicats virtualment amb tu i gaudir de les teves experiències. Un saludo des de la finestra
Publica un comentari a l'entrada