Follow by Email

dilluns, 16 de març de 2009

Pels Montsagres de Paüls i d'Horta de Sant Joan!

Montsagre de PaülsAquest cap de setmana hem visitat terres sagrades! De dia, hem visitat fonts d'aigües fèrtils, Font del Montsagre d'Horta de Sant Joan

les aromes de les quals se'ns han enganxat a la pell; hem passejat per boscos curulls de moixons, els cants dels quals ens han endolcit l'oïda; ens hem atansat a coves amagades; hem fet cims que amagaven "forats d'aigua" generosos; Bassa de la Refoia (pertany a Prat de comte)

hem trescat per serralades encimbellades, des de les puntes més altes estant hem observat com pasturaven, plàcidament, les cabres salvatges; hem compartit bones viandes en els llavis de penya-segats altívols, a les envistes de pobles propers, i d'altres llunyans, més enllà d'alguns horitzons; hem contemplat el vol majestuós dels voltors i de l'àliga daurada, i hem assaborit el cant de la gralla; hem tastat colors de flors que encara no havíem descobert. NarcísI a la nit, hem dormit sota el sostre de l'univers, sota la mirada tendra dels estels! Bassa de la Refoia, a hora foscant

Hem saciat la nostra set de natura!

3 comentaris:

Josep Lluís ha dit...

Magnífiques fotos! Només he vist la serra del Montsagre des de Paüls, i fa 3 anys, des d´Horta de Sant Joan, però pel que vaig llegir al llibre "A peu pel Massís del Port", la ruta ha de ser molt xula, no només pels boscos i les fonts, sinó també per les vistes a la valleta de Paüls i cap a la Terra Alta.

Anònim ha dit...

Pel Montsagre, home, pel Montsagre.

xaruga ha dit...

Veient aquestes fotos i llegint les teues paraules en fa recordar temps no gaire llunyants qua, a l'aula i, potser sense adonarte'n, ens feies partícips dels teus sentiments vers la natura. Les teues lliçons anaven més enllà de l'aprenentatge de la nostra llengua.