
Com si ens coneguéssem de tota la vida (il·lús!). Pocs minuts, però van semblar-me una eternitat! Se'n recordaran, de mi (il·lús!)?
Vull compartir amb tots vosaltres imatges, excursions, anècdotes, experiències, publicacions, presentacions de llibres, informació sobre tallers de natura i fotografia... Fa més de 30 anys que passejo per aquestes nostres estimades i generoses Terres de l'Ebre.
TALLER DE FOTOGRAFIA I EXCURSIONISME AL PARC NATURAL DELS PORTS
Els dies 22, 23, 24 de maig, 4 de juliol i 19 de setembre de 2009
Plans de la Mercè, boscos de Roca Campanari, mola de Catí, mola de Lino i mola de Maclac
Estança: Refugi de Caro
Nivell fotogràfic: aficionat-iniciat
Nivell excursionista: baix
Vista panoràmica, des del Portell
Si voleu combinar l’aprenentatge de la fotografia amb la descoberta de l’aventura dels paisatges idíl·lics, en estat salvatge, del massís del Port (Parc Natural dels Ports), de la mà de Vicent Pellicer Ollés, amant de la fotografia, reconegut escriptor de les Terres de l’Ebre (A peu pel massís del Port, Caminades pel massís del Port, Les fonts del Port, Endevineu els ocells: el Delta,
Curraià roig
Ja ha arribat la primavera! I la vida, al massís del Port, esclata a cada pas, a cada alenada. És l’estació que la poesia i la natura juguen, frenèticament, a rimar-hi versos. I cada vers que s’escapa dels llavis d’aquest paradís es converteix en una flor perfumada, amb sentors a Port. És per això que, en aquesta ocasió, Vicent, addicte a la natura, us conduirà per planúries curulles d’orquídies (unes 16 espècies!), fins a les moles més altes d’aquest massís calcari, encisador, en les vessanst més humides de les quals naixen milers de peònies silvestres,
Orquis mascle
en companyia d’asfòdels, prímules, violes boscanes, corones de rei (ben arrapapades a les parets pètries de les moles)...; també podreu visitar la majestuosa cova Cambra, la font de Bunyols (els trencapinyes, els picots i els gaigs no s’hi mouen), la font de Lino (els cargolets, els pinsans i les mallerengues s’hi banyen cada dia).
Ens mourem per territori de cabres salvatges; de ben segur, que tindreu més d’una ocasió per a fotografiar-les. Els voltors freqüenten els oceans aeris per on passejarem; i l’àguila daurada i l’àguila calçada, si són generoses, també faran acte de presència.
Us hi apunteu, a aquesta festa de primavera?
Abellera
Estança: Per les finestres dels dormitoris del Refugi de Caro, cada matí, us entraran colors i olors d’albades verdes, i refilets de rossinyols, acabats d’arribar, que han après en terres llunyanes. El Refugi de Caro es troba a
Equip fotogràfic recomanat: Càmera rèflex analògica o digital amb objectius (angular, macro, teleobjectiu curt), trípode, filtres, flaix...; rodets i/o targetes de memòria, etc.
Material auxiliar: Cantimplora, llanterna, roba adequada i calçat de muntanya (tot i que serà primavera, és recomanable que porteu roba d’abric i sac de dormir!).
Divendres
19:00 Recepció a Roquetes, a la seu del Parc Natural dels Ports
19:30 Trasllat al Refugi de Caro, a mil metres d’altitud
21:30 Sopar
22:30 Presentació del taller i projecció de l’audiovisual: Orquídies, peònies i altres fades del bosc
Dissabte
07:00 Esmorzar
07:45 Sortida fotogràfica pels bosquets de la Mercè, els plans de Roca Campanari, els Llinars i la mola de Catí, durant tot el dia.
14:00 Dinar/pícnic
21:00 Sopar
22:00 Projecció i tertúlia fotogràfica del dia
Diumenge
08:00 Esmorzar
09:00 Excursió fotogràfica als masets de Lino, per contemplar vànoves immenses de peònies i altres espècies d’orquídies
14:00 Dinar/pícnic i comiat.
Magraneta borda
Organitzador: Vicent Pellicer Ollés
Estança: Refugi de Caro
Dates: 22, 23 i 24 de maig, 4 de juliol i 19 de setembre
Trasllats: Els desplaçaments es faran amb els vehicles (millor en tot terreny!) dels assistents al curs.
Preu: 180 euros. Inclou assegurança de responsabilitat civil i allotjament i pensió completa al Refugi de Caro els dies 22, 23 i 24 de maig; assegurança de responsabilitat civil i guiatge del 4 de juliol i el 19 de setembre (aquests dos dies, cada participant portarà el seu menjar).
A http://aprenentdenatura.blogspot.com/, paisatges, fauna i flors del massís del Port
Tel. 977 50 31 10/677 182 158
*Inscripció oberta fins al divendres 18 de maig
*Les places (18) es cobriran per ordre d’inscripció, un cop hàgiu pagat la reserva de plaça (30 euros); la resta de l’import l’abonareu el primer dia de l’estada.
*Número de compte: Caixa Tarragona 2073 0064 61 0110328100
*Cal que hi feu constar el vostre nom i cognoms, un telèfon de contacte i el concepte: Orquídies
Quan els bufadors ploren aigua de les entranyes de la natura, a uns centenars de metres abans d'arribar a la font del Mascar, ja se sent la remor del barranc, que baixa golut, fart.
La vall s'I tan bon punt t'hi aproximes, ja pots contemplar la majestuositat del formós salt, que dibuixa una mena de coa de cavall, les llàgrimes del qual surten de la panxa de la serralada, a través d'una gola pronfunda, per on podrien entrar dos persones.No fa gaires dies, la meua estimada companya, la Mercè, i jo vam tindre l'oportunitat de gaudir de la generositat dels bufadors.omple de frescor d'aigua, de cants d'aigua, de colors d'aigua, de silenci d'aigua!
A l'hivern, al Port, les nits glacen els estels; les pedres ploren fred; els moixons s’arreceren a sopluig de les tènues solanes, i les moles, mandroses, acluquen els ulls. Els dies grisos sovintegen, els núvols s'afanyen a tapar el cel i amenacen d'inundar els boscos amb aigües cendroses i fredes; tot i així, és incapaç d'atemorir l'excursionista que porta, enganxades a la sang, les flaires que volen pel aquest nostre massís calcari. Aquesta és l'estació en què podeu gaudir d'un silenci impertorbable; d'un silenci que, si no el sabeu enganyar, irromprà en els racons més recòndits del vostre ésser i us arrabassarà l'esperit.
Dissabte, els senders capritxosos del Port ens van dur, a 5 addictes a la natura, al llarg de 10 hores d'una bona passejada, per sitis inhòspits, salvatges, gèlids, fascinants, meravellosos, inoblidables, el record dels quals viatjaran amb nosaltres més enllà d'aquesta vida.