dimarts, 10 de febrer del 2009

I n'arriba un altre!!!






Orquis maculat

TALLER DE FOTOGRAFIA I EXCURSIONISME AL PARC NATURAL DELS PORTS

Els dies 22, 23, 24 de maig, 4 de juliol i 19 de setembre de 2009

Plans de la Mercè, boscos de Roca Campanari, mola de Catí, mola de Lino i mola de Maclac


Estança: Refugi de Caro


Nivell fotogràfic: aficionat-iniciat

Nivell excursionista: baix

Vista panoràmica, des del Portell

Si voleu combinar l’aprenentatge de la fotografia amb la descoberta de l’aventura dels paisatges idíl·lics, en estat salvatge, del massís del Port (Parc Natural dels Ports), de la mà de Vicent Pellicer Ollés, amant de la fotografia, reconegut escriptor de les Terres de l’Ebre (A peu pel massís del Port, Caminades pel massís del Port, Les fonts del Port, Endevineu els ocells: el Delta, la Plana i el Port, Paisatges de l’Ebre: el Delta i el Port, Guia de les Terres de l’Ebre, El massís del Port: el plaer de l’aventura, Port endins...), i gran coneixedor del massís, hi teniu una cita els dies 22, 23 i 24 d’octubre de 2008.

Curraià roig

Ja ha arribat la primavera! I la vida, al massís del Port, esclata a cada pas, a cada alenada. És l’estació que la poesia i la natura juguen, frenèticament, a rimar-hi versos. I cada vers que s’escapa dels llavis d’aquest paradís es converteix en una flor perfumada, amb sentors a Port. És per això que, en aquesta ocasió, Vicent, addicte a la natura, us conduirà per planúries curulles d’orquídies (unes 16 espècies!), fins a les moles més altes d’aquest massís calcari, encisador, en les vessanst més humides de les quals naixen milers de peònies silvestres,

Orquis mascle

en companyia d’asfòdels, prímules, violes boscanes, corones de rei (ben arrapapades a les parets pètries de les moles)...; també podreu visitar la majestuosa cova Cambra, la font de Bunyols (els trencapinyes, els picots i els gaigs no s’hi mouen), la font de Lino (els cargolets, els pinsans i les mallerengues s’hi banyen cada dia).

Ens mourem per territori de cabres salvatges; de ben segur, que tindreu més d’una ocasió per a fotografiar-les. Els voltors freqüenten els oceans aeris per on passejarem; i l’àguila daurada i l’àguila calçada, si són generoses, també faran acte de presència.

Us hi apunteu, a aquesta festa de primavera?


Abellera


Estança: Per les finestres dels dormitoris del Refugi de Caro, cada matí, us entraran colors i olors d’albades verdes, i refilets de rossinyols, acabats d’arribar, que han après en terres llunyanes. El Refugi de Caro es troba a 1.000 metres sobre el nivell del mar, als peus del cim de Caro, a redós de boscos de pins rojals centenaris, vora la pista que se’n va cap Fredes i Beseit.

Equip fotogràfic recomanat: Càmera rèflex analògica o digital amb objectius (angular, macro, teleobjectiu curt), trípode, filtres, flaix...; rodets i/o targetes de memòria, etc.

Material auxiliar: Cantimplora, llanterna, roba adequada i calçat de muntanya (tot i que serà primavera, és recomanable que porteu roba d’abric i sac de dormir!).


Mascles de cabra salvatge


Programa

Divendres

19:00 Recepció a Roquetes, a la seu del Parc Natural dels Ports

19:30 Trasllat al Refugi de Caro, a mil metres d’altitud

21:30 Sopar

22:30 Presentació del taller i projecció de l’audiovisual: Orquídies, peònies i altres fades del bosc

Dissabte

07:00 Esmorzar

07:45 Sortida fotogràfica pels bosquets de la Mercè, els plans de Roca Campanari, els Llinars i la mola de Catí, durant tot el dia.

14:00 Dinar/pícnic

21:00 Sopar

22:00 Projecció i tertúlia fotogràfica del dia

Diumenge

08:00 Esmorzar

09:00 Excursió fotogràfica als masets de Lino, per contemplar vànoves immenses de peònies i altres espècies d’orquídies

14:00 Dinar/pícnic i comiat.

Magraneta borda

Informació bàsica

Organitzador: Vicent Pellicer Ollés

Estança: Refugi de Caro

Dates: 22, 23 i 24 de maig, 4 de juliol i 19 de setembre

Trasllats: Els desplaçaments es faran amb els vehicles (millor en tot terreny!) dels assistents al curs.

Preu: 180 euros. Inclou assegurança de responsabilitat civil i allotjament i pensió completa al Refugi de Caro els dies 22, 23 i 24 de maig; assegurança de responsabilitat civil i guiatge del 4 de juliol i el 19 de setembre (aquests dos dies, cada participant portarà el seu menjar).

Àguila calçada

Informació i reserves

vinipe@telefonica.net

A http://aprenentdenatura.blogspot.com/, paisatges, fauna i flors del massís del Port

Tel. 977 50 31 10/677 182 158

*Inscripció oberta fins al divendres 18 de maig

*Les places (18) es cobriran per ordre d’inscripció, un cop hàgiu pagat la reserva de plaça (30 euros); la resta de l’import l’abonareu el primer dia de l’estada.

*Número de compte: Caixa Tarragona 2073 0064 61 0110328100

*Cal que hi feu constar el vostre nom i cognoms, un telèfon de contacte i el concepte: Orquídies