dimarts, 10 de febrer del 2009

Us hi apunteu?

Paüls


DESCOBRIM PAÜLS!
PARC NATURAL DELS PORTS



TALLER D’INICIACIÓ A L’OBSERVACIÓ I IDENTIFICACIÓ D’OCELLS


Els dies 8 i 9 de maig de 2009

Estança: Ca les Barberes, casa de turisme rural


Paüls, privilegiat per la seua situació geogràfica, a les portes del Parc Natural dels Ports, us regala uns paisatges esplèndids, encisadors. Hi conviuen ambients ben diferents, en què la diversitat de la flora i la fauna és d’una riquesa extraordinària.
Pit-roig

Se sap la salut del boscatge per l’abundor d’ocells que hi viuen o que el visiten, el tràfec, els refilets i la bellesa dels quals el magnifiquen. És per això que podem dir que el paratges de Paüls vessen una salut envejable.
Voltor

La primavera és l’estació, per excel•lència, que la natura escull per a la procreació. I em complau convidar-vos que sigueu còmplices de l’esclat de la vida que irromp al bell mig del poble, pels meravellosos boscos de l’àrea de lleure de Sant Roc, i per la vall encisadora, els cims pedregosos, els penya-segats encimbellats i la font miraculosa del Montsagre de Paüls.

Mallerenga blava

Orenetes, falciots, pardals, gratapalles, tórtores, tudons, picots, mallerengues, merles, capsigranys, tallarols, pica-soques, caderneres, gralles de bec roig, voltors..., i així fins a una trentena d’espècies, podreu observar-ne, en poc menys d’un dia.

Equip recomanat: Binocles i guia d’aus (jo en portaré per si no en teniu!); a més, com que els paratges que clissareu són idíl•lics (amb possibilitats de fotografiar tota mena de fauna), us suggereixo que us emporteu càmera rèflex analògica o digital, amb objectius (angular, macro, teleobjectiu curt), trípode, filtres, flaix...; rodets i/o targetes de memòria, etc.

Material auxiliar: Cantimplora, llanterna, roba adequada i calçat de muntanya (tot i que serà primavera, és recomanable que porteu roba d’abric).

Bassa de la Refoia


Programa

Divendres

19:00 Recepció a Roquetes, a la seu del Parc Natural dels Ports
19:30 Trasllat a Paüls

21:00 Sopar
22:00 Presentació del taller:
*Introducció (molt breu!) als ambients i els paratges diversos de Paüls, i els ocells que hi habiten, segons cada una de les estacions.
*Mètodes, tècniques i trucs que en faciliten l’observació i la identificació.
*Com fotografiar aus
*Projecció de l’audiovisual: Plomes i refilets.
Pica-soques blau


Dissabte

07:00 Esmorzar
07:45 Aproximació, en cotxe, pels ambients diversos, fins als boscos de Sant Roc, per començar l’observació i identificació d’ocells.
11:30 Ascensió, en vehicles (millor en tot terreny, si en teniu), fins al Montsagre de Paüls (1100 m d’altitud), per descobrir paisatges idíl•lics (fonts miraculoses, arbres monumentals, cims que graten els núvols...) i aus d’altura.
14:00 Dinar (pícnic)

Informació bàsica
Organitzador: Vicent Pellicer Ollés, escriptor i fotògraf de natura
A http://aprenentdenatura.blogspot.com/ , podreu gaudir d’imatges insòlites de Paüls i d’algunes de les aus que el visiten.
Lloc: Paüls (Parc Natural dels Ports)
Dates: 8 i 9 de maig
Trasllats: Els desplaçaments es faran amb els vehicles dels assistents al curs.
Preu: 90 euros. Inclou allotjament i pensió completa a Ca les Barberes, i assegurança de responsabilitat civil.
Informació i reserves

vinipe@telefonica.net

Tel. 977 50 31 10/ 677 182 158

*Inscripció oberta fins al 4 de maig
*Les places es cobriran per ordre d’inscripció, un cop hàgiu pagat la reserva de plaça (30 euros); la resta de l’import l’abonareu el primer dia de l’estada.
*Número de compte:
Caixa Tarragona 2073 0064 61 0110328100
(Hi heu de fer constar el nom, cognoms, un telèfon de contacte i el concepte: “Ocells”)

Cargolet